Adana Otobüs Bileti

Adana

Adana

Adana Şehir Rehberi

Adana otobüs bileti fırsatları sayesinde pek çok kişi bu eşsiz kente çok daha uygun fiyatlara ulaşım gerçekleştirebiliyor. Üstelik bu ulaşım oldukça rahat, konforlu ve de güvenli bir şekilde gerçekleşiyor. 

Adana, Toros Dağları'nın güneyinde benzersiz bir konuma sahiptir ve güneyde Akdeniz, batıda Tarsus (Mersin), kuzeyde Kayseri ve Niğde, doğuda Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile sınır komşusudur. Sarıçam, Çukurova, Yüreğir ve Seyhan merkezli Adana'da 63 orman köyü bulunuyor. Toplam 14.125 kilometrekarelik bir alanı kaplamakta olan Adana, 1,5 milyondan fazla insanın yaşadığı bir jeokültürel bölge olan Kilikya'nın kalbinde yer almaktadır. Geniş düzlükleri ve verimli toprakları ile Türkiye'nin gastronomi başkentlerinden biri olan Adana, Akdeniz'in kuzeydoğu ucunda benzersiz bir konuma sahiptir. Antik Kilikya bölgesinin en popüler yerleşim yerlerinden biri olan Adana, tarih boyunca önemini korumayı da tam anlamı ile başarmış olan ender şehirlerden biridir. 18 farklı uygarlık, bu eşsiz bölge üzerindeki hegemonyasını sürdürmek için binalara, anıtlara ve yazıtlara birbiri ardına damgasını vurmuştur. Adana'nın tarihi ve kültürel zenginliğini gözler önüne seren 10'dan fazla önemli antik yerleşim, şehrin geçmişine ışık tutuyor. 

Seyhan Nehri kıyısındaki Misis antik kentinde bulunan dokuz kemerli Misis Köprüsü, MÖ 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Roma döneminde inşa edilmiş, şehrin uzun tarihinin bir kanıtıdır. Verimli topraklara ev sahipliği yapan Adana kenti genelinde tipik bir Akdeniz iklimi etkisi görülmektedir. Adana kışın %51 yağış alır, Ocak en soğuk aydır (ortalama 9 santigrat derece) ve Ağustos en sıcak aydır. Yazları sıcak ve kurak geçen şehirde, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Toros Dağları'nın eteğindeki bu pamuk kaplı, portakal kokulu antik kentte Anadolu kültürünü ilk elden deneyimleyin. Geçmişten bugüne sayısız medeniyete beşiklik yapmış Adana'da yüzyıllar boyunca bir yolculuk kaçınılmazdır. Kentin simgesi haline gelen Adana, taş köprüleri ve saat kuleleri, birçok müze ve kültür merkezi, renkli ve eğlenceli gece hayatı, Seyhan nehirleri, görkemli camileri ve üstün lezzetleri ile her yıl yurt içinden ve yurt dışından binlerce turisti kendine çekmektedir. Tüm şehri görmek için en az 3-4 günü kapsayan bir gezi planlamak mantıklı olacaktır. Adana otobüs bileti fırsatlarına göz atarak sizler de bu eşsiz kente bir gezi planlayabilirsiniz. 

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana iklimsel olarak yılın her döneminde ziyaret edilebilecek bir şehir olarak öne çıkıyor. Adana tipik Akdeniz iklimi özelliklerine sahiptir. Yazlar oldukça sıcak, ilkbahar ve sonbahar nispeten rahat sıcaklıklara sahiptir ancak oldukça yağışlıdır. Kışlar aşırı soğuk ve yağışlı değildir, bu nedenle bu havalar nispeten seyahat dostudur. Tüm bunlar kapsamında Adana seyahati için en uygun mevsim olan bahar mevsimi ön plana çıkmaktadır. İlkbaharda Adana'yı ziyaret edin, sıcaktan bunalmayacaksınız veya soğuktan titremeyeceksiniz. 

Ancak kışın bile aşırı soğuk olmadığı için kış mevsimi de Adana'ya seyahat etmek için en iyi mevsimlerden biridir. Adana'ya seyahat için en elverişsiz koşullar, sıcaklığın 40°C'yi geçtiği yaz ortası Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Ancak Uluslararası Adana Film Festivali'nin düzenlendiği Eylül ayının son haftası, Adana'yı ziyaret etmek için ideal zamanlardan biridir. Bu dönemlerde Adana ziyaretleri gerçekleştirmeyi düşünebilirsiniz. Adana'nın sunduğu tarih, kültür ve mutfağın yanı sıra uluslararası festival atmosferini de burada yaşayabilirsiniz.

Adana’da Ne Yenir?

Adana, şüphesiz ki gastronomi söz konusu olduğunda Türkiye'nin en önemli ve en değerli yerlerinden biridir. Adana Kebabının başkenti, adını aldığı şehir olan Adana şehri, Türkiye'nin en popüler yemek ve turizm destinasyonlarından biridir. Bu da Adana mutfağını Adana gezi rehberleri için en önemli noktalardan biri haline getiriyor. Adana'da yemekleri şenliği kahvaltı ile başlar. Adana'ya seyahat ederken klasik kahvaltı kültürünü bir kenara atıp yeni tatlar deneyimlemek önemlidir. Adanalılar kahvaltıya geleneksel olarak ciğer kebabı ile başlar. Sabahın erken saatlerinde işe başlayan ciğerciler öğlene kadar tüm etleri hazırlar. Kahvaltıda beyaz peynir, domates, reçel, şiş, buğulama gibi tatlar yerine akciğer bulunur. Karaciğerin yanı sıra çay yerine pancar da içilir. Bu geleneksel Adana kahvaltısını deneyimleyebilmek için tercih edilen birçok restoran da vardır. Adana’da gezilecek yerler ve tüm detaylarını keşfettikten sonra sizler bu eşsiz kahvaltılar ve daha nicelerini de dinlenme molalarınızda keyifle deneyimleyebilirsiniz. 

Adana’da Gezilecek Yerler

Adana mutfağı ile öne çıkıyor ama tarihi ve mimarisi açısından gezilecek ve görülecek çok yer de var. İl merkezindeki turistik yerler genellikle Seyhan, Çukurova ve Yüreğir ilçelerinde yoğunlaşıyor. Şehrin cazibe merkezlerinin yakınlığı, şehir merkezindeki turistik yerleri ve cazibe merkezlerini bir gün içinde görmeyi mümkün kılar. Müzelerde çok zaman geçiren ve şehirdeki tüm müzeleri görmek isteyen gezginler için şehir merkezinde iki gün daha avantajlı. Adana kentine bağlı ve şehir merkezi dışında kalan diğer görülecek yerler için fazladan bir gün planlanmalıdır. Sizler en ideal ve en kapsamlı seyahatler için Adana’da gezilecek yerler listesi oluşturabilir ve keyifle şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz. 

Seyhan

Kent nüfusunun neredeyse yarısı Adana'nın merkez ilçesi Seyhan'da yaşıyor. Büyük iş merkezleri, alışveriş merkezleri, sergi merkezleri, tarihi binalar, devasa parklar ve yerli ve yabancı turistler için pek çok cazibe merkezine ev sahipliği yapan ilçe, gün boyu hareketli ve keşfedilmesi gereken bir yer. Bu eşsiz kent, Adana'nın simgelerinden biri olarak bilinmekte olan Sabancı Merkez Camii ve 1881 yılında yapılan Adana Saat Kulesi'ni ziyaret etmeye davet ediyor. Altın Küre Film Festivali gibi birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapan, şehir aynı zamanda müzeleri ile de adından sıkça söz ettiriyor. Adana Sinema Müzesi şehrin bir diğer önemli simgesi ve şehrin en çok ziyaret edilmekte olan müzelerinden biridir. Restore edilmiş tarihi bir konak olan Adana Sinema Müzesi, Adana Atatürk Evi Müzesi gibi birbirinden çeşitli pek çok yer bu eşsiz kentte gezilebilir. Adana Otogarı üzerinden tüm bu noktalara kolayca ulaşılabilir. 

Çukurova

Seyhan ile birlikte Adana'nın en işlek ilçelerinden biri olan Çukurova, tarihi ve aynı zamanda da doğal güzellikleri ile keyifli bir seyahat deneyimi sunuyor. 1556 yılında yapılan Çukurova’nın Seyhan Baraj Gölü, 2008 yılında Seyhan İlçesinden ayrılarak ilçe statüsünü almıştır. Gölün üzerindeki etkileyici köprü, en popüler turistik yerlerden biridir. Yaz aylarında kayık yarışları, kano, tekne gezileri gibi birbirinden çeşitli pek çok aktivitenin yapıldığı gölde bulunan Turist Aşk Adası'na da giderek eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ceyhan

Adana'ya sadece bir saatlik mesafede bulunan Ceyhan, şehrin en büyük ilçesidir. Hitit, Mısır, Roma, Bizans, Fenike gibi onlarca uygarlığın bıraktığı tarihi hazineleriyle ünlüdür. Köklü tarihi ile 1900'lü yıllara dayanan Ceyhan, doğa yürüyüşleri, tarih ve kültür gezileri için Adana'nın değişmez adreslerinden biridir. Adana-Ceyhan yolu üzerinde, bölgeye hâkim bir tepenin üzerinde, Bizans döneminden kalma, 1711'de inşa edilen ve 750 metrelik heybetli surlarıyla bugün bile büyüleyen Yılanlı Kale bulunuyor. Selçuklu kervansarayı, ünlü Osmanlı beylerinden Durhasan Dede'nin türbesi, 1868 yılında yaptırılan Ceyhan Ulu Camii görenleri büyülüyor. Tüm bu noktalara ulaşım Adana Otogarı üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. 

Adana Hakkında
Nüfus:-
Telefon Kodu:-
Plaka Kodu:-
Çrş
16,99°
Prş
17,61°
Cum
18,3°
Cmt
20,01°
Paz
20,23°
Adana
20 May Pzt, Bulutlu
21,27°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery